DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.

 

Verslag van kon ons 8ste dwergautoweekend in de Voerstreek. Met dank aan Xavier de Nombel voor de foto's.

Na maanden van intense voorbereiding kon ons 8ste dwergautoweekend van start gaan. We keerden terug naar camping Natuurlijk Limburg in de prachtige voerstreek. 50 deelnemers uit 7 landen waren er,  en met 23 dwergauto’s hadden we een schitterende verzameling voertuigen bijeen gekregen voor dit evenement. Ieder jaar groeit het deelnemersveld een beetje wat natuurlijk voldoening geeft, maar de organisatie er niet altijd makkelijker op maakt.

Vrijdag 26 april 2019

Na weken van zonnig weer waren de voorspellingen voor het weekend verre van gunstig. Toch konden we vrijdag met zonnig weer vertrekken op weg naar het museum van openbaar vervoer te Luik, een plek met een unieke collectie gaande van postkoets, trolleybus, allerlei soorten trams, en meer recente bussen die ik me nog kan herinneren van in mijn jeugd. 

Xavier de NOMBEL  20

Aangezien het niet evident is om met dergelijke groep wagentjes op roadbook  Luik binnen te rijden, was ik zeer gelukkig dat we van iets voor Luik assistentie kregen van de motorbrigade van de Luikse politie. We leken wel echte VIP’s! Ook op de terugweg hebben zij ons begeleid tot buiten het centrum. Mannen, hartelijk dank hiervoor. Nu we het iets rustiger konden doen keerden we langs mooiere wegen terug naar de camping waar we ’s avonds konden genieten van een lekkere maaltijd.

Zaterdag 27 april 2019

Verdorie, het KMI kreeg gelijk: regen. Niets aan te doen, de organisatie is niet verantwoordelijk voor plaatselijke plensbuien. Na het ontbijt op weg naar de steenkoolmijn van Blegny, één van de weinige steenkoolmijnen die je in Europa nog kunt bezoeken. Jammer genoeg waren er wat deelnemers verloren gereden, en waren er ook wat voertuigen met technische problemen, zodat het tijdschema wat in het honderd liep. Uiteindelijk heeft iedereen toch, onder begeleiding van ervaren gidsen die zelf nog in de mijnen gewerkt hebben,een rondleiding gekregen.

Xavier de NOMBEL 15

Dikwijls met een kwinkslag, maar toch met de nadruk op hoe hard het was om daar een boterham te verdienen. ’t Moet niet altijd cultuur zijn, in de namiddag reden we naar Teuven om een partijtje boerengolf te spelen. Na de hilarische uitleg van de spelregels konden we van start gaan tussen de koeienvlaaien aan een spel dat je vooral niet al te serieus moet nemen, en waar de plaatselijke boer regelmatig langskomt met zijn druppelkes.

Xavier de NOMBEL 28

Spijtig voor de chauffeurs die nog moesten rijden want het was echt lekker! ’s Avonds reden we in colonne naar Hostellerie de Cantarel waar we echt verwend werden met een gastronomische maaltijd! Vermoeid na een lange dag terug naar Remersdaal voor de broodnodige nachtrust.

Zondag 28 april 2019

Op naar Verviers naar het plaatselijke wol- en modemuseum. Een variatie tussen de technische kant van de wolbewerking enerzijds, en het resultaat na verwerking anderzijds. Een museum waar zowel mannen als vrouwen onder ons, zaken konden ontdekken die de moeite waard waren. Veel dank ook aan de nabijgelegen school waar we onze autootjes veilig achter slot en grendel mochten parkeren. Klaar voor de laatste rit terug naar de camping waar we nog een bord soep met een boterham konden verorberen alvorens de meesten onder ons weer naar huis moesten terugkeren. Bedankt aan alle deelnemers en hopelijk tot volgend jaar. Geloof het of niet, toen brak de zon er volop door!

Xavier de NOMBEL 41

Ongelofelijk hoe snel zo’n weekend verloopt. Nu is het weer zoeken naar een locatie voor 2020. Als iemand een plaats kent waar een hotel is met tevens kampeergelegenheid, of een camping waar ook stacaravans verhuurd worden, alle suggesties zijn welkom.

.

Met dank aan Xavier de Nombel voor de foto's.

DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.