logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
We beogen het verstrekken van informatie omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
zondag, 04 april 2021

Microcars in the USA

door 

Bruce Weiner?

Als we spreken over dwergautootjes in de USA denken de meeste liefhebbers waarschijnlijk aan Bruce Weiner, de eigenaar van Dubble Bubble Gum company, die in zijn vrije tijd dwergautootjes verzamelde. Deze collectie is echter verkocht via veiling in 2013. Geïnteresseerden kunnen nog altijd een virtuele toer maken in het museum via volgende link: http://www.microcarmuseum.com/virtualtour.html

Niet enkel Bruce Weiner houdt van auto's die een glimlach op de mensen hun gezicht tovert, maar ook talkshowhost Jay Leno bekend van de Tonight Show op NBC.

In volgende afleveringen op Youtube, bespreekt hij enkele dwergauto's uit zijn verzameling en van gasten:

Jay geeft ons een toertje in de Shotwell, ontworpen door 17 jaar oude Bob Shotwell in 1931 die er een road trip mee maakte van 150,000-mijl.

en in de 2CV met Wolfgang Hoffman koetswerk

en als laatste in de Bianchina van Peter Lenkov

Bestuur

Dries Meynckens
voorzitter

Patrick van Mol
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.